Πέρυσι είχαμε 4 νεκρούς και 16 τραυματίες από τη σύγκρουση ενός ταχύπλοου με σκάφος στην περιοχή της Αίγινας και η υπόθεση ακόμα δεν έχει λήξει δικαστικά, ενώ συνήθως σε όλες τις περιπτώσεις επιρρίπτονται ευθύνες από τον έναν στον άλλον.
Σύμφωνα με στοιχεία της διεύθυνσης λιμενικής αστυνομίας τουλάχιστον 24 άτομα τραυματίστηκαν θανάσιμα από κάποιο ταχύπλοο από το 2013 έως το 2016 ενώ, είχαμε και δύο θανάτους από jet ski το δεύτερο εξάμηνο το 2014 και του 2016 αντίστοιχα. Επίσης από το 2013 έως 2016 είχαμε τουλάχιστον 68 τραυματισμούς από ταχύπλοα, δέκα από jet ski και 99 από διάφορα θαλάσσια σπορ.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και κανονισμοί για όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες, οι οποίες αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος www.hcg.gr, στελέχη του λιμενικού αποδίδουν τα περισσότερα ατυχήματα στη θάλασσα σε ανθρώπινη αμέλεια.
ιβ σεν λοραν
Οδηγίες του Λιμενικού
Στις συγκεκριμένες οδηγίες του λιμενικού ζητείται από όλους όσοι ασχολούνται με κάποια θαλάσσια δραστηριότητα και επιβαίνουν σε κάποιο σκάφος ή ταχύπλοο να έχουν πάντα μαζί τους όλα τα σωστικά μέσα, να μην πλησιάζουν τα απόνερα των διερχόμενων πλοίων, να γνωρίζουν καλά τη θαλάσσια περιοχή στην οποία κινούνται βάσει των ναυτικών χαρτών, να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς πλεύσης και αποφυγής σύγκρουσης, να μην πλησιάζουν σε λιγότερο από 200 μέτρα από την ακτή και να επισείουν την προσοχή τους για σημαντήρες χρώματος κίτρινου που φέρουν πάντα οι υποβρύχιοι αλιείς.
ιβ σεν λοραν
κωστοπουλοσ αγιασ αννησ 43
πληρωμη εισφορων τσμεδε α εξαμηνο 2015
https://mgwpmlcm.blogspot.com/2019/05/blog-post_77.html
Comments
Post a Comment